Élet-Stílus

„A feleségem egy hős” – megható fotóval tiszteleg felesége előtt a férj

Az amerikai férfi nem csak felesége, de a világ összes ápolónője előtt fejet hajt.

„Ez a nő a képen a feleségem. Épp pihen. Egy óra múlva ébred majd fel, amikor is felveszi a műtősruhát és dolgozni indul”

-ezekkel a sorokkal indul az a könnyfakasztó Facebook-poszt, amit egy alabamai férj, bizonyos Bobby Wesson írt felesége tiszteletére. Ahogy az a posztból kiderül, az asszony, Rayena, az egyik közeli kórház sürgősségi osztályán dolgozik, ápolónőként. Férje azért fogott klaviatúrát, hogy így köszönje meg neki azt a lelkiismeretes, fáradhatatlan törődést, amivel a páciensei életét igyekszik megkönnyíteni.

This is my wife taking a nap. In an hour she will wake up, put on her scrubs and get ready for work. The tools and…

Posted by Bobby Wesson on Saturday, November 7, 2015

„Ébredés után összegyűjti a munkához szükséges eszközeit, ellenőrzi őket – majd villámgyorsan felteszi a sminkjét és megcsinálja a haját. Panaszkodni fog, hogy rettenetesen néz ki, amivel természetesen nem fogok egyet érteni. Helyette készítek neki egy csésze kávét.”

-folytatja Bobby, majd hozzáteszi, Rayena általában a kanapén ülve kávézik, és közben a kisfiukkal játszik.

„Mikor indul, ad egy puszit a fiunknak. Aztán nekem, majd elindul, hogy olyan emberekről gondoskodjon, akik életük legrosszabb napját élik. […] Neki nem számít, hogy gazdag vagy, vagy szegény, hogy honnan jöttél, vagy hogy mi történt veled, gondoskodni fog rólad.”

A férj szerint Rayena sokszor egyszerűen képtelen elmesélni azt, ami a kórházban történt vele. Máskor viszont alig várja, hogy mesélni kezdhessen.

„Van, hogy annyit nevet, hogy a végén még a könnye is kicsordul. Van, hogy csak sír. Egy azonban biztos, néhány órával később újra készen áll majd arra, hogy dolgozni induljon. Hogy megmentse mások életét. A feleségem egy ápolónő. A feleségem egy hős”

-írta Bobby, aki miután posztja vírusszerűen terjedni kezdett, kommentben elárulta, bár felesége nem szereti, ha bárki hősnek titulálja, ő mindenképp szerette volna így kifejezni, mennyire büszke rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik