Élet-Stílus

Rendőrt hívott az idős házaspár, mert magányosak voltak

Mikor a hívás befutott, a két rendőrtiszt azt hitte, vészhelyzetet kell majd elhárítania. A biztonság kedvéért még egy mentőt is hívtak a címre…

„A diszpécsernek nem mondták el, miért van szükségük segítségre, ezért igyekeztünk minden eshetőségre felkészülni. A leggyakrabban ilyenkor esés, vagy sérülés miatt hívnak minket, ezért értesítettük a mentőket is”

-emlékezett vissza a történtekre a helyszínre érkező két rendőrtiszt egyike, Stu Ockwell a Telegraphnak. Mint mondja, hamar kiderült, hogy orvosi ellátására nem lesz szükség, körülbelül azzal egyidőben, hogy az idős pár ajtót nyitott nekik.

„Bevallották, hogy tulajdonképpen azért tárcsáztak minket, mert egyedül érezték magukat” – mondja a rendőr, majd hozzáteszi, társával végül úgy döntöttek, egy teára maradnak Thomsonéknál és beszélgetnek velük egy kicsit.

Kép forrása: Telegraph
Kép forrása: Telegraph

„Nagy boldogság volt számunkra, hogy tudtunk beszélgetni egy kicsit” – nyilatkozta Fred Thomson, majd hozzátette, mióta megromlott a látása és a kora miatt nehezebben mozog, szinte teljesen elszigetelődött a külvilágtól.

„Megittunk egy csésze teát, miközben Fred – aki óriási karakter egyébként – háborús történetekkel szórakoztatott minket. Nagyon jól éreztük magunkat”

-ezt már újra Ockwell nyilatkozta, aki elárulta azt is, az évnek ebben az időszakában sok hasonló hívást kap a rendőrség a magányos idősektől.

„Mikor közzétettük a történetet a rendőrség közösségi oldalán, sok kritikát kaptunk. A kommentelők egy része úgy gondolta, ahelyett, hogy teázgatunk, a bűnözők nyomában kellett volna járnunk. Én nem így gondolom. Ha egy 95 éves állampolgár felhívja a segélyhívót, nekünk kötelességünk segíteni. Teljesen mindegy, hogy az illetően testi, vagy épp lelki problémája van-e.”

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik