Élet-Stílus

Nem fogja elhinni, de a világ legjobb hamburgerében nincs hús!

Most már biztos, hogy valamilyen összeesküvés áll a rákkeltő szalonnáról, felvágottakról és vörös húsról szóló pánik mögött. Alig több, mit két hét telt el azóta, hogy megjelent az a bizonyos WHO jelentés, és itt az újabb sokkoló hír: a világ legjobb hamburgere, 2015-ben vegetáriánus. VEGETÁRIÁNUS! Véletlen lenne?

A díjat a patinás, New York-i székhelyű GQ (Gentlemen’s Quarterly) magazin ítéli oda. Idei eredményhirdetésüket maguk is úgy kezdik: „nincs hervasztóbb annál, ha egy ízletesen kinéző hamburgerről azt mondják, vegetáriánus”. Da aztán rögtön azzal folytatják, hogy egy punk-rock dobosból lett séf meggyőzte őket ennek az ellenkezőjéről.

A Superiority Burger nevű étterem New Yorkban, pontosabban East Village-ben van. A szendvicsről, amiről az étkezdét elnevezték, áradoznak akik csak megkóstolták: a húst helyettesítő, szigorúan titkos összetételű fasírtnak tökéletes az ízvilága, de még a textúrája is. A természetesen házi sütésű buciba ezen kívül jégsaláta, paradicsom, kapros savanyú uborka, és muenster sajt kerül. S mindössze 6 dollárba (1700 forintba) kerül.

Kreátora, Brooks Headley filozófiája szerint a hamburger lényege nem a marhahús, hanem az ikonikus, amerikai életérzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik