Élet-Stílus

Kimentette nagymamáját a tűzből az ötéves kisfiú

Mikor az éjszaka közepén arra ébredt, hogy lángol a szobája, egy percig sem gondolkodott, helyette cselekedett. Most kitüntették.

„El se hiszem, hogy Nathaniel ilyen higgadt tudott maradni. Hiszen még csak most ünnepelte az ötödik szülinapját. Nagyon büszke vagyok rá” – nyilatkozta az ABC News amerikai hírcsatornának a hős kisfiú édesanyja, Brienna Stocks. A csatorna munkatársai azután keresték meg az asszonyt, hogy híre ment, kisfia, Nathaniel megmentette nagymamája életét.

A kisfiú néhány nappal ezelőtt, úgy éjfél körül arra ébredt kaliforniai otthonukban, hogy ég a szobája. Ám ahelyett, hogy pánikba esett volna, azt mondja, felidézte magában azt, amit az iskolában tanult a tűzesetekről.

„A földre lapultam és igyekeztem olyan gyorsan kimenekülni a szobából, ahogy csak tudtam. Aztán bementem a nagyi szobájába és szóltam neki is” – mesélte Nathaniel.

Hála a kisfiú gyors és higgadt reakciójának, még arra is maradt idejük, hogy a család kedvenceit, többek között a Tinckerbell névre hallgató csivavát is kimentsék a házból. Már biztonságos távolból értesítették a tűzoltókat, akik a vizsgálat végén megállapították, a tüzet a kisfiú szobájában a hordozható fűtőtest meghibásodása okozhatta.

Nathanielt azóta hősként ünneplik a városban. Bátorságáért a helyi tűzoltóságon ki is tüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik