Élet-Stílus

Elutasította a fogyasztó műtétet – 18 hónap alatt 88 kilót fogyott

Azután kezdett fogyókúrába, hogy orvosa közölte vele: ha így folytatja, meg fog halni.

Cheryl Blythe alig 31 éves volt ekkor. És több mint 152 kiló. Azt mondja, az orvos szavai megijesztették: se meghalni, se tolószékbe kerülni nem szeretett volna 40 éves kora előtt. Hozzáteszi, már egész kiskorában feltűnt neki, hogy hízásra hajlamos, de a pluszkilókat – szigorú diétával és rendszeres, kemény edzésekkel – kamaszkoráig sikerült kordában tartania.

Csakhogy 17 évesen teherbe esett.

A lánya születését követően Cheryl elindult a lejtőn. Egyedülálló anyaként szinte folyamatosan magányosnak és értéktelennek érezte magát. Egyetlen dolog tudta csak megvigasztalni: az evés. Nem csoda, hogy néhány év alatt a súlya megtriplázódott, míg végül 2013-ra elérte a 150 kilós súlyt.

„Ez az év jelentette a fordulópontot az életemben. Egész pontosan egy szeptemberi kirándulás, amit két barátnőmmel tettünk Southendbe.”

Cheryl azt mondja, már az első nap rájött, hogy a hatalmas súly mindenben akadályozza.

„A hátam szinte az egész út alatt pokolian fájt. Séta közben időről-időre meg kellett állnunk, hogy pihenjek kicsit. Hol a hátam fáradt el teljesen, hol a levegőm fogyott el”

-panaszolja, majd hozzáteszi, olykor még pihenő közben is kellemetlenül érezte magát, mert nehezen talált magának olyan széket, amibe kényelmesen beleülhetett volna.

Kép forrása: Cheryl Blythe
Kép forrása: Cheryl Blythe

„Úgy éreztem, mindenki engem néz, de ami rosszabb, rájöttem, hogy 31 éves koromra a barátaim a gondozóimmá váltak, és ez teljesen lesújtott.”

A fiatal nő úgy döntött, változtat az életén, de ehhez köszönte, nem kért orvosi segítséget, hiába ajánlotta fel neki orvosa többször is a gyomorszűkítő műtétet.

„Úgy éreztem, ha a könnyebb utat választom, semmit nem tanulok. Szerettem volna megismerni és megtanulni, hogyan ehetek egészségesen. Rendezni akartam a viszonyomat az étellel. Egyszer és mindenkorra.”

Cheryl a következő hónapokban a szénhidrátdús étrendjét saját kezűleg készített, egészséges ételekre cserélte. Emellett minden nap sétált, majd mikor fogyni kezdett, futással egészítette ki a napirendjét. 18 hónap alatt végül a súlyának több mint a felét, 88 kilót sikerült leadnia. Azt mondja büszke magára, hogy önerőből ilyen eredményt tudott elérni, de még ennél is jobban örül annak, hogy visszakapta az életét.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik