Élet-Stílus

Lemondott a gyógykezelésről, hogy utolsó napjait kisbabájával tölthesse

Nem akart még több kemoterápiát, inkább hazament a kórházból. Mindezt azért, hogy kislányával lehessen.

Mikor tavaly nyáron méhnyakrákkal diagnosztizálták, az amerikai country-énekesnő, Joey Feek még bizakodott. Remélte, hogy a betegségre kapott gyógykezelés, az agresszív kemoterápia és az operáció hatásos lesz, hogy meggyógyul. Akkor elmondta, meg se fordul a fejében, hogy a daganat esetleg erősebbnek bizonyul nála, minden vágya ugyanis, hogy lássa felnőni – akkor még alig egyéves – gyermekét.

Kép forrása: This is life i live
Kép forrása: This is life i live

Azóta kicsit több mint egy év telt el és kiderült, hogy a 40 éves édesanya szervezetét a rák egy igen agresszív fajtája támadta meg. Hiába kapott többször is kemoterápiás kezeléseket, a daganat újra és újra visszatért. Joey, aki igyekezett az utolsó utáni pillanatig kitartani, a múlt hónapban adta fel a reményt, hogy valaha meggyógyulhat.

Férje, a The Life I Live című blogon írt felesége döntésének hátteréről.

 „Joey újra kórházba került, a fájdalmai ugyanis elviselhetetlenné váltak. Megtudtuk, hogy a tüneteket a testében lévő daganatos sejtek okozzák, melyek amellett hogy folyamatosan szaporodnak, állandó gyulladást okoznak.”

A férfi elárulta, feleségének csak a nagy dózisú morfium hozott némi megkönnyebbülést, no és 20 hónapos kislánya, Indiana.

Kép forrása: This is life i live
Kép forrása: This is life i live

„Míg a kórházban volt, egy rövid időre bevittem hozzá és az ölébe ültettem a kicsit. Játszottak, egymáshoz bújtak. A szoba egy szempillantás alatt megtelt szeretettel. Nem győztük törölgetni a szemünket”

– írta a férj, majd hozzátette, miután feleségét hazaszállítják, az ágya mellett Indianának is kialakítanak egy kis játszósarkot.

„Az utolsó napjait azzal szeretné tölteni, hogy a kislányát nézi. Szerencsére ennek nincsen akadálya.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik