Élet-Stílus

Újszülöttje mentette meg a háromgyerekes anya életét

A kislány csak az anya egyik melléből volt hajlandó szopni. Jó oka volt rá.

„Emlékszem, még viccelődtünk is a dolgon, mikor feltűnt, hogy Layla csak a bal mellemből hajlandó enni” – kezdte történetét az ABC News amerikai hírcsatornának a háromgyerekes édesanya, Shakti Dalal. A 39 éves nő elárulta, sokáig azt hitték, lányuk egész egyszerűen furán viselkedik, álmukba se gondolták volna, hogy ez egy betegség előjele lehet.

„Aztán néhány nappal később, zuhanyzás közben egy csomót találtam a jobb hónaljamban. Másnap már a háziorvosunknál voltam, hogy megnyugtassam magam.” Dalal a hírcsatornának elmondta, az orvos a szoptatás egyik velejárójának gondolta a csomót, ennek ellenére – és főleg a biztonság kedvéért – alapos kivizsgálásra küldte az asszonyt.

„A rutinvizsgálatot követően derült ki, hogy hármas stádiumú mellrákom van” – meséli Dalal, majd hozzáteszi, sokként érte a diagnózis. „A kórtörténetem tiszta. A családunkban még soha, senkinek nem volt daganatos megbetegedése. Ráadásul túlságosan jól éreztem magam ahhoz, hogy ennyire beteg legyek” – mondta.

Mivel a kezelését azonnal megkezdték, Dalal nem szoptathatta többet kislányát. „Rettenetesen el voltam keseredve, ugyanis az anyaság egyik legszebb dolgának tartom a szoptatást. Layla születése előtt a két fiamat is sokáig szoptattam” – vallotta be, majd hozzátette, azzal igyekezett megvigasztalni magát, hogy a kezelés hatására meggyógyulhat és láthatja felnőni kislányát.

„Szerencsére a betegségem azóta visszavonult, én pedig fontosnak tartottam, hogy elmeséljem a történetünket. Azt szeretném, ha a többi édesanya tanulna belőle, és orvoshoz menne, bármi szokatlant tapasztal magán, vagy gyermeke viselkedésében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik