Élet-Stílus

Tűzoltóktól kért segítséget a súlyos beteg kölyökkutya

Sistine órákig követte az egyik ügyeletest. Addig nem tágított, míg segítséget nem kapott tőle.

Az, ami néhány nappal ezelőtt a clevelandi tűzoltóságon történt, sajnos egyáltalán nem számít rendkívüli esetnek. Mike Celiga, az állomás egyik hadnagya az USA Todaynek elmondta, majdhogynem hetente tévednek be hozzájuk gazdátlan kutyák.

„Nincs rajtuk biléta. Se nyakörv. Semmi, amivel azonosíthatnánk a kutyát, vagy a gazdáját. Olyan is van, hogy egy szerencsétlen állat kötéllel a nyakán érkezik hozzánk, ami, ha belegondolunk, igencsak szomorú.”

Celiga hozzátette, az öthónapos Sistine a hét elején tévedt be hozzájuk: szörnyű állapotban. A kutya egész testét nyílt sebek borították, rühös volt és csontsovány. Miután órákig várakozott az állomáson, a tűzoltók úgy döntöttek, segítséget kérnek neki. Sistine a Crossroads állatkórház betege lett, ahol most dr. Kim Cooper felügyeli a gyógykezelését.

„Hónapokba kerül, mire teljesen egészséges lesz majd” – nyilatkozta a doktornő, majd hozzátette, az öthónapos pitbull keveréknek azt is meg kell majd tanulnia, hogyan lehet boldog kutya. Erre ugyanis eddig még nem volt lehetősége.

„Biztosak vagyunk benne, hogy eddig családban él, ugyanis ismer néhány egyszerű parancsot. A gyógykezelést követően ideiglenes gazdihoz kerül majd, aki felügyeli majd a fejlődését és a rehabilitációját.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik