Élet-Stílus

Milliárdokat nyert élete első lottójával

Rögtön első lottóvásárlásával sikerült megnyernie egy milliárdokat érő főnyereményt egy tajvani nőnek – közölte a helyi sajtó. A Hszinpej (New Taipei City) városában élő nő ráadásul rekordnagyságú, 2,29 milliárd tajvani új dolláros (20,3 milliárd forint) nyereményt tehetett zsebre a szeptemberben vásárolt szelvénynek köszönhetően.

A tajvani lottótársaság közlése szerint a nő férje unszolására vásárolta meg élete első lottóját. A férj rendszeresen lottózott már 12 éve, és legnagyobb nyereménye százezer tajvani új dollár volt. Szeptemberben azzal a szöveggel vette rá feleségét a lottózásra, hogy így kiderül, melyikük szerencsésebb. Hát, kiderült.

A házaspár közölte, hogy nyereményükből 188 milliót a hátrányos helyzetű gyerekek és családokat segítő CTBC alapítványnak adnak, tízmilliót egy májbetegségek ellen küzdő alapítványnak, kétmilliót pedig egy művészeti és oktatási alapítványnak. A férj ezen felül tízmilliót adományoz két megyei kormányzatnak, valamint  1,68 milliót annak a boltosnak, aki eladta feleségének a nyertes szelvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik