Élet-Stílus

Haldokló lánya máját ajánlotta fel, hogy életet mentsen

Utolsó közös nyaralásukon látta meg a felhívást, amiben egy kétéves kisfiúnak kerestek májat.

És Lauressa Swedberg már abban a pillanatban tudta, hogy valahogy segíteni fog az ismeretlen kisfiúnak. Tisztában volt vele, hogy imádott kislányát – a hároméves Oliviát – hamarosan elveszíti, miután az orvosok, néhány héttel korábban szembesítették azzal, hogy az agytumor, amiben lánya szenved, gyógyíthatatlan.

Az utolsó közös nyaralásukat Lauressa, kislánya kedvéért Disneylandbe szervezte, itt látta azt a felhívást, melyben egy kétéves kisfiú kétségbeesett édesanyja szeretett volna májdonort találni gyermekének, Lucasnak.

„Abban bíztam, hogy ha a jószívű emberek meglátják a fotóját, beleszeretnek és segíteni akarnak majd neki” – magyarázta az indianai asszony.

Miután Lauressa és lánya hazatértek Disneylandből, a nő úgy döntött, követni kezdi Lucas Facebook-oldalát. Szerette volna tudni, hogy mi történik a kisfiúval.

„Már azelőtt tudtuk, hogy felajánljuk majd a lányunk szerveit, hogy találkoztam volna a hirdetéssel. De ezt követően szerettem volna, ha Olivia máját Lucas kaphatja meg.”

Csakhogy a célzott szervadományozásra nem volt lehetőség, így csak a véletlennek és a szerencsének köszönhető, hogy Olivia halála után a májat végül épp Lucas kaphatta meg.

„A lányom halála utáni napon megnéztem Lucas Facebook-oldalát és láttam, hogy találtak számára megfelelő májdonort. Később bizonyossá vált az is, hogy a lányom máját kapta meg, ami valamelyest enyhített a gyászunkon” – magyarázta Lauressa.

A gyászoló anya hozzátette, figyelemmel kíséri a kisfiú gyógyulását, így legalább minden alkalommal megbizonyosodhat, hogy kislánya halála nem volt hiábavaló. „Jó érzés látni, hogy Lucas újra képes járni és játszani a testvéreivel. Erőt ad a folytatáshoz” – vallotta be.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik