Élet-Stílus

A szőrös, az agyas és az elefántkakás – A világ 8 legbizarrabb söre

Nemrég írtuk, hogy a Guinness próbálja sörözésre csábítani a vegán és vegetáriánus étrendet folytató embereket, ezért 2016 végétől kivonják az állati eredetű hozzávalókat sörükből. A sörfőzdék nem kürtölik világgá, hogy néha milyen undorító hozzávalókat használnak termékeikhez, hisz a vásárlók jelentős hányada elfordulna tőlük. Bár van pár mely büszkélkedik nem mindennapi sörével.

Metro gyűjtötte a nyolc legundorítóbb sört, illetve sör hozzávalót. Íme:

1. Az osztrigás

Igen, osztrigás sör. Eleve bizarr dolog az osztrigafogyasztás, hisz élve eszik meg szerencsétlen kagylókat, de, hogy sör is készüljön belőle… London egyik legforgalmasabb pubja a Porterhouse viszont tett egy kísérletet saját sörfőzdéjében elkészítette az osztrigás sört, amely nagy sikert ért el.

Az osztriga egyébként ismert afrodiziákum, tehát mesterségesen növeli a szexuális vágyat. Vajon ez lenne a legjobb ital egy randevún?

2. A marihuánás

Míg nálunk a rendőrség üldözi a fű terjesztőit és fogyasztóit, az Egyesült Államokban egyre több helyen legalizálják. A német Cannabia cég pedig piacra dobta a marihuánát tartalmazó sört. A Cannabia miatt Németország törvényt is módosított, hogy a vállalt bár erős korlátozások mellett, de termeszthessen kannabiszt. A német állam külön kikötötte, hogy a Cannabia addig forgalmazhatja termékét, amíg a fogyasztók be nem állnak tőle.

3. A pizzás

Bármennyire meglepő, létezik pizzás sör. A feltalálói, Tom és Athena Seefurth mindketten imádják a sört és a pizzát is, gondolták miért ne lehetne egyben, így saját főzdéjükben el is készítették az Illinois állambeli Campton Townshipben. A pizza rész alapja egy sima Margharita, azaz paradicsomszósz, oregano, fokhagyma és bazsalikom. Filterbe teszik és, mint egy teát megúsztatják egy hatalmas adag vízben – írják.

Ezután az elkészült vizet egy „erjesztőtálba” teszik, hozzáadják a sör alkotóelemeit, majd egy-két hétig pihenni hagyják. A termék egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, így sajnos nem bírjuk eldönteni, hogy ez végtelenül undorító vagy valami egész fenomenális dolog. Egyszer azért kipróbálnám.

4. Az elefántürülékből készült kávés

Egy ideje tudjuk, hogy a legdrágább kávék állati ürülékből készülnek. Pontosabban az állatok által elfogyasztott kávébabot kiválogatják a végtermékből és abból főzik. Egy japán cég kezdte el kikísérletezni ezt a típust, végül a Sankt Gallen főzde készítette el, majd helyezte forgalomba először az elefántok emésztőrendszerén áthaladt babokból főzött kávét.

Állítólag „selymes” és „finom” már, ha az ember el tud vonatkoztatni attól, hogy honnan is jött az a bab, meg úgy az egésztől.

Fotó: Sankt Gallen Brewery
Fotó: Sankt Gallen Brewery

5. A kakasos

A Gyalog-galoppból ismert szófordulatnál nem is tudnék ide jobbat írni: “Hülye angolok, angol hülyék.” Egy régi, 16. századi angol recept alapján kakasokat is előszeretettel használnak a sörfőzéshez. Méghozzá úgy, hogy a főzési folyamat során darált kakashúst adnak a keverékhez. Hát, a bizarrsági toplistán, messze dobogós.

6. A napkeletis

Listánk legvallásosabb sörét a Lost Abbey főzde forgalmazza. Sörükben arany, tömjén és mirha van. A 12%-os sörnek biztos a kis Jézus is örült volna.

7. A szakállas

Ennek a sörnek az élesztője a legbizarrabb helyről érkezik. A Rogue sörfőzde első emberének, a serfőzőmester John ‘More Hops Maier szakállából. Az alkalmazottak levettek kilenc szőrtüszőt Johntól és abból készítik el az élesztőt. Nem akarom inkább elképzelni, hogy készül. Elmondásuk szerint így a legjobb a sör.

Fotó: Rogue Brewery
Fotó: Rogue Brewery

8. Az agyas

Aranyérmes. Messze. A Dock Street Walker tavaly a Walking Dead évadzárójára időzítette sörének forgalomba helyezését. Az extra ijesztőnek szánt sör egyik alapanyaga kecskeagy. Az agyat szén fölött megsütik, majd hozzáadják a sörhöz.

Fotó: Dock Street Brewing Company
Fotó: Dock Street Brewing Company

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik