Élet-Stílus

Ezek a kutyusok nem holmi szárazföldi patkányok

Mi lehetne jobb annál, ha az ember megoszthatja az élményeit a legjobb barátaival. A dolog kicsit körülményesebb, ha az embernek történetesen a kutyái a legjobb barátai, de mindenre van megoldás.

Biztosan emlékszik még a texasi nyugdíjasra, aki kisvonatot épített csapatnyi örökbefogadott kutyájának. Ha nem, kattintson IDE, és megtalálja. Ha igen, akkor menjünk tovább, ugyanis találtunk egy férfit, aki méltó hozzá, minden tekintetben.

David Bahnson, a nyugdíjas, vermonti ortopédsebész imádja a vízparti túrákat, és a kajakozást. Sokáig gondolkodott, hogyan vihetné magával kutyáját, Susiet is a vízre. Amikor megpróbálta az ölébe ültetni, az nem volt egyiküknek sem kényelmes, és túlzottan biztonságos sem.

fotó: The Dodo
fotó: The Dodo

Aztán egyszer arra lett figyelmes, hogy Susie milyen szívesen mászik be a kajakba, amikor a hajó a parton fekszik, és milyen kényelmesen elvan az ülésen. Bahnson gondolt egy merészet, és épített egy extrabeülőt a kajak orrába Susienak. A dolog bevált, így amikor később egy második kutya, Ginger is csatlakozott a csapathoz, ő is kapott egy saját helyet a hajó farrészében. A háromszemélyes kajakban túl kevés a hely ahhoz, hogy egynél több ember kényelmesen kinyújthassa a lábait, de éppen megfelelő kétkutyás evezésekhez.

fotó: The Dodo
fotó: The Dodo

„Fontos, hogy a négylábúak pontosan tudják, hogy illik viselkedni a vízen. Nem mocoroghatnak feleslegesen, nehogy borulás legyen a vége: parancsszóra kell beülniük a helyükre, és egészen addig ott is kell maradniuk, amíg nem kapnak engedélyt a kiszállásra” – mondta el Bahnson a The Dodonak.

Bár Ginger és Susie azóta más elpusztultak, Bahnsonék új kutyái is megállják a helyüket a kajakban. „Imádom a kutyáimat. Hosszú mérföldeken át szoktunk együtt evezgetni, nagyon élvezik, ha vízen megyünk valahová” – nyilatkozta a Bahnson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik