Élet-Stílus

Félmeztelen fotóval intett be a Facebooknak egy svéd nő

Félmeztelenül, mindkét kezének középsőujjait feltartva búcsúzott el a Facebooktól, Eva Råberg, svéd rekálmszövegíró csütörtökön. Fotója alá ezt írta:

„Ez az utolsó posztom a Facebookon.

Elegem van a kettős mércéből. Utálom, hogy az teljesen rendben van, ha valaki közszemlére teszi a szőrös golyóit, de egy női mellbimbót nem lehet.

Elegem van abból, hogy a Facebook szerint egy oldal, ami nyíltan izgat olyan táborok elleni támadásokat, ahol gyerekek is vannak, nem ütközik a közösségi elvekkel.

Elegem van abból, hogy férfiak teste rendben van, de a nőké nem.

Abból, hogy a gyűlöletet rendben van, de a meztelenség nem.

Úgyhogy ezek miatt középső ujjat mutatok ennek a képmutató oldalnak.

Facebook – itt a vége, és nem miattam, hanem miattad!”

 

A többek között a spárgázó Jean Claude Van Damme Volvo reklámját jegyző Forsman & Bodenfors ügynökségnél dolgozó nő képét a Facebook persze rögtön letiltotta, de az AdWeek szerencsére még idejében lementette, íme:

fotó: AdWeek
fotó: AdWeek

Az első olvasásra világos, hogy Eva Råberg egyik oka a szakításra, a női mellbimbók cenzúrája. A második indokot, a portál újságírójának kérésére bővebben kifejtette. Azt mondja, az háborította fel, hogy a Facebookon zavartalanul működhetnek olyan oldalak, melyek nyíltan támogatják, sőt buzdítják a svédországi menekülttáborok elleni gyújtogatásos támadásokat. Bár rengetegen jelentették ezeket az profilokat a Facebook adminisztrátorainak, és kérték a letiltásukat, mind ugyanazt a választ kapták: az oldalak nem szegik meg a közösségi szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik