Élet-Stílus

Elektromos cigarettája miatt került kómába a 21 éves fiú

A hibás eszköz használat közben robbant fel a szájában. Nem csak az arca, de a légcsöve is súlyosan megégett.

A 21 éves floridai férfit, Evan Spahlingert orvosai jelenleg is mesterséges kómában tartják. Az állapota stabil, de a külső-belső égések miatt továbbra is kritikus – tudósít a WINK News című amerikai hírportál.

Riportjukban megszólaltatták az áldozat húgát, Ema Richardsont is, aki mint mondja, szerencsére épp otthon volt, mikor a baleset történt. „Épp a kétéves fiamat altattam, mikor a testvérem szobájából furcsa hangokat hallottam. Először nem akartam foglalkozni vele, de mikor égett szagot kezdtem érezni, azonnal átrohantam hozzá” – mondta.

A nő hozzátette, testvérére a padlón talált rá, eszméletlen állapotban. „Az egész arca és a nyaka is megégett. Úgy tűnt, mielőtt elvesztett az eszméletét küzdött a levegőért, vagy megpróbált kihányni valamit” – árulta el Richardson, majd hozzátette, ezt megelőzően sosem volt ilyen traumatikus élményben része.

„Még szerencse, hogy otthon voltam, így azonnal értesítettem a mentőket, akik néhány perc múlva kiérkeztek hozzánk.” Evant kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a hibás elektromos cigaretta súlyos égési sérüléseket okozott nem csak a férfi arcán, de a légcsövében is. „A robbanáskor belélegzett forró levegő miatt ráadásul a tüdeje is súlyosan károsodott” – árulta el a férfi kezelőorvosa.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik