Élet-Stílus

Belehalhat a fogyasztóműtétbe a világ legkövérebb embere

A férfi több mint 430 kilót nyom és már ahhoz is hét emberre van szükség, hogy egyáltalán megmozdulhasson.

„Ezzel a műtéttel új fejezet kezdődik az életemben. Végre kiszabadulhatok a börtönből, amit mostanáig a testem jelentett számomra” – mondta optimistán a 37 éves Andres Moreno néhány órával a beavatkozás előtt. A több mint 430 kilós, mexikói férfi, aki az utóbbi években a tetemes túlsúly miatt ágyhoz kötve él, abban bízik, hogy a műtét után ismét lábra állhat majd.

Moreno a Fox News Latino újságíróinak elárulta, a hatalmas testtömege miatt számos betegséggel küzd, és nagyon reméli, hogy a gyomorszűkítő műtét ezekre is megoldást hoz majd. A férfit műtő sebész, Jose Castaneda a hírcsatornának elmondta, a beavatkozás komoly kockázattal jár, akár az is előfordulhat, hogy betege belehal az operációba.

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube

„Egy ilyen súlyú páciens esetében már az altatás is könnyen életveszélyessé válhat” – mondta, majd elárulta, csak remélik, hogy a műtőasztal elbírja majd Morenót. „Soha korábban nem operáltunk rajta ilyen nehéz beteget.” Castaneda emellett elmondta, a műtét során a beteg gyomrának 70 százalékát eltávolítják, hogy ezzel segítsék elő azt a fogyási folyamatot, amit Moreno önmagától nem volt képes elérni.

Mint kiderült, a világ legsúlyosabb embere gyerekként is folyamatosan küzdött a súlyával. „Nehéz baba voltam, mikor megszülettem és kamaszként is jóval nehezebb voltam, mint az átlag. Szeretném, ha a műtét után megszabadulhatnék a „világ legsúlyosabbjának” járó címtől és normális testtömeggel élhetnék.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik