Élet-Stílus

Előrehozták a Halloweent egy agyműtétre váró kisfiú miatt

A város lakói nem akarták, hogy a négyéves Branden betegsége miatt maradjon le a cukorkavadászatról.

Így azután, hogy a kisfiú szülei megkeresték őket azzal, hogy a városban előrehoznák az október végi cukorkavadászatot, egy emberként csatlakoztak a kezdeményezéshez. A meghatott szülők az október 17-ei eseményről a Today című amerikai műsorban beszéltek, melyben elmondták, fiukat, Brandent egy meglehetősen ritka fejlődési rendellenesség, az úgynevezett Arnold-Chiari malformáció miatt kellett megoperálni.

A betegség az agyat érinti, melynek során a gerincvelő felső része megvastagszik, a kisagy része pedig beszorul oda, ahol a gerincoszlop csatlakozik a koponyához. Az érintettek emiatt fejfájással, hányással, a fej és az arc izmainak gyengeségével, szellemi visszamaradottsággal, akaratlan szemmozgásokkal, szédüléssel és koordinációs zavarokkal küzdenek.

Fotó: Carol Witt
Fotó: Carol Witt

„Mikor rájöttünk, hogy Branden idén Halloweenkor a műtét miatt még javában lábadozni fog, úgy döntöttünk, meglepjük őt és előrehozzuk neki a kedvenc ünnepét” – magyarázza a kisfiú édesanyja, Carol, majd hozzáteszi, a szomszédos utcák lakóit levélben keresték meg.

„Végül 42 család csatlakozott az előrehozott Halloweenhez, akik amellett hogy az ünnepnek megfelelően feldíszítették otthonaikat, cukorkával és édességgel is felszerelkeztek.” A Todaynek az édesanya elmondta, kisfia élete egyik legszebb napját köszönheti a jószívű családoknak, akik lehetővé tették neki, hogy még a műtétje előtt ünnepeljen.

„Alig várta, hogy felvehesse a Villám McQueen jelmezét, és útnak indulhasson” – teszi hozzá Carol, aki elárulta, a cukorkagyűjtő körútra fiát férje kísérte el, aki ezalkalomból közlekedési lámpának öltözött. A mókához később több gyerek is csatlakozott, akik Brandenhez hasonlóan, beöltözve járták az utcákat, édességre vadászva.

A négyéves kisfiú, édesanyja elmondása szerint hétfőn esett át a többórás agyműtéten. „Szerencsére az állapota a körülményekhez képest jó, alig várja, hogy hazatérhessen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik