Élet-Stílus

Belehalt a körülmetélésbe a 22 napos kisfiú

Az eljárást végző orvos szerint nem volt komplikáció. A kisfiú nem sokkal később mégis elvérzett.

„Nem is akartuk a beavatkozást, de a háziorvosunk meggyőzött minket az előnyeiről” – mesélte a tragédiába fulladt körülmetélés előzményeiről a kisfiú édesanyja, Homa Ahmadi. Hozzátette, már közvetlenül a beavatkozás után tudta, hogy nagy baj van. „Ryan, aki addig a napig nyugodt baba volt, megállíthatatlanul zokogott egész nap.”

Homa a National Post című kanadai lapnak elmondta, a körülmetélést követően az orvos megnyugtatta őket, hogy az eljárás során minden rendben volt, nem történt semmilyen komplikáció. „Csakhogy, mikor hazaértünk, láttuk, hogy Ryan még mindig nagyon vérzik. Ráadásul folyamatosan üvöltött, így úgy döntöttünk, kórházba visszük őt.”

Fotó: Homa Ahmadi
Fotó: Homa Ahmadi

Az apa, John Heydari azt mondja, a torontói központi kórházban órákig vártak, hogy fiuk végre megfelelő ellátást kapjon, de hiába. A segítség késve érkezett, és mire az orvosok megkezdték a kisfiú ellátását, már nem tudtak rajta segíteni. Ryan egy héttel később, kivérzéses sokk miatt meghalt.

A szülők a kanadai lap újságírójának elmondták, a velük történteket azért hozták nyilvánosságra, hogy felhívják a figyelmet a körülmetélés veszélyeire. „Bár a veszteségünkön mindez nem változtat, megnyugtat minket a tudat, hogy a többi szülő már több információ birtokában dönthet majd az eljárásról.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik