Élet-Stílus

Kutyája miatt dobták ki a vak nőt a szupermarketből

A 34 éves nő rendszeres vásárló volt: hetente járt a szupermarketbe az unokahúgával és segítőkutyájával, Harmonyval.

Csakhogy legutoljára, egy túlbuzgó biztonsági őr megakadályozta ezt a kedves kis csapatot abban, hogy elintézzék a heti bevásárlást. A 34 éves brit nő, Louise Cannon azt mondja, a férfi váratlanul odalépett hozzájuk, majd közölte vele, hogy kutyával tilos bejönni.

„Mielőtt bármit mondhattam volna, azt is hozzátette, hogy takarodjunk ki az üzletből.”

Louise később azt nyilatkozta, nagyon megviselték a történtek, de leginkább az, hogy a biztonsági őr esélyt sem adott neki arra, hogy megmagyarázza a kutya jelenlétét. „Ahogy beszélni kezdtem hozzá, üvölteni kezdett” – idézte fel a történteket, majd hozzátette, a leginkább az háborította fel, hogy a férfi figyelembe se vette, hogy gyerekkel van.

Fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

„Szerencsére az üvöltözésre felfigyelt az üzlet vezetője is, aki azonnal odasietett hozzánk, elnézést kért és szabadkozott, hogy a biztonsági őr nem ismerte a vakvezető kutyákra vonatkozó szabályozást.”

Az eset után Louise-nak megengedték, hogy befejezze a vásárlást, de mint mondja, nagyon rossz érzéssel távozott az üzletből.

„Mikor végre kijutottunk, egész ízemben remegtem. Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek oda vissza, mert nem szeretnék még egyszer belefutni abba az emberbe, aki ezt művelte velünk.”

Louise nyilatkozatában leszögezte, kutyája, Harmony nem egy divatos kiegészítő. „Neki köszönhetem, hogy ki merek mozdulni a lakásból, nélkülözhetetlen segítőm ahhoz, hogy teljes életet élhessek.”

Az ügyben megszólalt az érintett szupermarket szóvivője is, aki elmondta, nagyon sajnálják a történteket. „A kollégánk nem brit származású, ezért nem volt tisztában a helyi törvényekkel, amik a vakvezető kutyákra vonatkoznak” – mondta, majd hozzátette, a szóban forgó alkalmazottat továbbképzik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik