Élet-Stílus

Hiányzások miatt vegzálja az iskola az agydaganatos kislány szüleit

A kislány jelenleg rákmentes, tehát nem hagyhatja ki az órákat.

Leah „Lilly” Gillon három és fél éve agydaganattal küzd. A birminghami iskolás protonterápiás kezelést kapott Amerikában, és jelenleg rákmentes a szervezete.

Ha azt gondolnánk, a családnak nincs elég baja, tévednénk: Lilly iskolájából levél érkezett, amelyben közlik: a kislány túl sokat hiányzik a suliból, és ez összeegyeztethetetlen az előírásokkal. Bár tisztában vannak vele, hogy Lilly mi mindenen ment keresztül, úgy tudják, hogy most épp rákmentes a szervezete, ezért rá is épp úgy vonatkoznak az előírások, mint másokra.

A család kiborult az iskola üzenetétől. Az apa elmondta: ő sem örül annak, hogy lánya nem tud sokat bejárni, azt szeretné, ha Lilly is épp úgy az iskolában lenne minden nap, mint a többi gyerek. Ám a rendszeres vizsgálatok, és a betegséggel járó tünetek (egyensúlyzavarok és más állandóan fennálló problémák) lehetetlenné teszik, hogy minden egyes órán jelen legyen.

Az a fajta rákbetegség, amelyben Lilly szenved, gyógyíthatatlan, és bármikor kiújulhat, így a szülők minden alkalommal rettegve viszik el az esedékes kontrollvizsgálatokra. Az iskola azonban hajthatatlan: amennyiben a család nem visz orvosi igazolást arról, hogy a gyermek beteg, a hiányzásait a jövőben nem fogják tolerálni.

Fotó: facebook.com/cherie.gillon
Fotó: facebook.com/cherie.gillon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik