Élet-Stílus

A saját életéről lemondott, de négyszázötven kutyának otthont teremtett egy szerb férfi

Ahogy Szerbia szinte minden települése, Niš is hemzseg a kóbor kutyáktól. Itt azonban él egy fanatikus kutyabarát, aki mindent megtesz azért, hogy az összes négylábú újra otthonra leljen.

Sasa Pejčić egy régi lovas klubot alakított át menhellyé: az egykori istállóban most négyszázötven kutya alszik együtt éjjelente melegben és biztonságban. Közülük sokat fogadnak örökbe, de addig is Sasa gondoskodik róluk.

Bár a férfi szeretete az állatok iránt gyakorlatilag végtelen, az anyagi lehetőségei nem azok. Az etetést, az állatorvosi költségeket, és minden mást számolva, egy kutya tartása nagyjából négyezer forintra jön ki egy hónapban. Ez nem tűnik túl vészes összegnek, négyszázötvennel szorozva azonban már egészen horribilis, közel kétmilliós havi költség jön ki.

Néhány kutyának, pontosan nyolcvannyolcnak saját szponzorai vannak: vagyis az ő tartásukat közvetlenül fizetik állatbarátok. A többi pénzt Sasa a The Hamony Fund nevű alapítványon keresztül igyekszik előteremteni. Azt mondja:

„Arra sincs időm, hogy rendesen egyek, még kevesebb arra, hogy magánéletre akár gondoljak is. Minden nap meg kell harcolni azért, hogy ezek az állatok megkaphassák a megfelelő ételt és gondoskodást.”

(via: Barkpost)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik