Élet-Stílus

Meg nem született ikertestvérétől született gyermeke

A 34 éves férfi egy apasági teszt után tudta meg, hogy a gyermeknek, akit sajátjaként nevelt, valójában meg nem született ikertestvére az apja.

A neve elhallgatását kérő, washingtoni férfi és felesége, néhány hónappal ezelőtt, végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy apasági tesztet csináltat. Ahogy a Buzzfeed amerikai hírportál cikkéből is kiderült, a házaspár közös gyermeke, egy kisfiú, mesterséges megtermékenyítés segítségével fogant, csakhogy a vércsoportja egyik szülőjével sem egyezett. A házaspár attól tartott a termékenységi klinikán valahogy összecserélték a spermiumokat.

Az apasági teszt látszólag beigazolta félelmeiket: kiderült ugyanis, hogy a férj nem biológiai apja az általa sajátjaként nevelt gyermeknek. A házaspár ezt követően kért egy további vizsgálatot, mely kimutatta, a férfi – a gyanúval ellentétben – rokona a kisfiúnak: méghozzá a nagybátyja, feleségét ugyanis a meg nem született ikertestvére örökítőanyagát hordozó spermiumokkal termékenyítették meg.

Mint kiderült, a férfinek fogalma sem volt róla, hogy lett volna ikertestvére. Orvosai szerint a kiméria elnevezésű, ritka orvosi jelenség áldozatául esett. Eszerint a férfi egy ikerpár egyik tagjaként kezdte életét, ám a magzati fejlődés egy korai fázisában eggyéolvadt ikertestévérével, akinek a génjei megmaradtak a testében.

Nem ez a washingtoni férfi volt az első és egyetlen, akivel ilyesmi történt. Néhány éve egy bostoni nő, bizonyos Karen Keegan döbbent rá arra, hogy gyermekeinek – noha ő hordta ki és szülte meg őket – nem ő a biológiai anyja, hanem halott ikertestvére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik