Élet-Stílus

Évekig élt vasszilánkkal a szemében – milliókra perli orvosát

A háromgyermekes magyar apuka a diagnosztikai hiba miatt egyik szemére elveszítette a látását.

Szita Károly Krisztián kálváriája négy évvel ezelőtt, 2011. novemberében kezdődött, mikor vaskalapálás közben egy 3 milliméteres vasszilánk pattant a szemébe. “Irgalmatlan fájdalmat éreztem, a szemem vérezni kezdett” – idézte fel a történteket a Blikknek a háromgyermekes édesapa.

Károly hozzátette, azonnal orvoshoz rohant, aki miután megvizsgálta, rozsdadarabokat és szempillákat távolított el a szeméből, majd szemcseppet írt fel és hazaküldte. “A szörnyű fájdalom nem múlt el, ezért november 24-én ismét felkerestem az orvosomat. Onnan egy másik kórházba irányítottak, ahol kötőhártya-gyulladást és kötőhárgyavérzést állapítottak meg.”

A férfi a következő hónapokban orvostól-orvosig járt: a gyógyszerek hatására valamivel jobban érezte magát, de a látása folyamatosan romlott – írja a Blikk. Károlyt végül csak 2013-ban diagnosztizálták, egy szemészeti ambulancián, ahol a baleset óta először ultrahangozták meg a sérült szervet. Kiderült, hogy a bal szemében nem csak elszürkült a retina, de le is vált.

A férfi ügyében rendőrségi eljárás indult, de a nyomozás végén a hatóságok végül arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény, mert a férfi vakságát egy diagnosztikai tévedés okozta. A fiatalember ügyvédje megfogadta: ha büntetőjogilag nem is, polgárjogilag felelőssé teszi a doktort. Milliós kártérítésben reménykednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik