Élet-Stílus

Évek óta hiába vár családra a hároméves, senki sem akarja örökbe fogadni

A tüneményes kislány legnagyobb vágy az, hogy a karácsonyt már új családjával tölthesse.

Bár még csak hároméves, a kis Grace már annyi mindent átélt, mint sokan egy egész élet alatt sem. A szőke, kékszemű brit kislány élete először a születése előtt került veszélybe, azután, hogy édesanyja súlyos balesetet szenvedett. A baleset következményeként az asszonynál idő előtt megindult a szülés, ráadásul súlyos agysérülést szenvedett, így az orvosoknak versenyt kellett futniuk az idővel, hogy mindkettőjük életét megmenthessék.

Grace-t császármetszéssel segítették a világra a várandósság 25. hetében. A nem mindennapi körülmények miatt krónikus tüdőbetegséggel és oxigénhiánnyal született és valószínűleg egész életében segítségre szorul majd, de él. Édesanyja agysérülése miatt nem tudott róla gondoskodni, ezért először a kórház újszülött-intenzív osztályára, majd, mikor már az állapota is engedte, nevelőszülőkhöz került.

Fotó: Julian Hamilton / Daily Mirror
Fotó: Julian Hamilton / Daily Mirror

Azóta arra vár, hogy csakúgy mint testvéreit, őt is örökbe fogadja. Csakhogy Grace – nevelőszülei elmondása szerint – nem kell senkinek. “Mindent megteszünk, hogy egy szerető családot találjunk neki, de ez nem egyszerű” – nyilatkozta a Mirror című brit bulvárlapnak a kislány nevelőanyja, Jill, aki férjével, Paullal három éve gondoskodik Grace-ről.

“Mi sem hittük, hogy megfelelően tudunk róla gondoskodni, mikor kiderült, milyen betegséggel született” – árulja el az 57 éves Jill, majd gyorsan hozzáteszi, Grace minden orvosi várakozást felülmúlt, mikor megtanult járni.

“Nagyon különleges kislány, igazi energiabomba. Semmi mást nem szeretnénk, csak azt, hogy szerető családra találjon.”

Jill és Paul, akik az elmúlt 19 évben összesen 40 gyermekről gondoskodtak hosszabb-rövideig ideig, a Mirrornak elárulták, azért sürgetik Gracie örökbefogadását, mert hamarosan nyugdíjba vonulnak. “Mielőtt erre sor kerül, szeretnénk, ha Grace biztonságos helyre, igazi otthonra találna” – mondja majd elárulja, szerinte Grace-t a betegsége miatt nem akarják örökbe fogadni.

“Sokan félnek egy ilyen felelősségtől. Pedig Grace a betegsége ellenére tökéletes gyerek. Értelmes, kedves, érdeklődő. Egy igazi harcos, aki még az orvosokat is meglepte az élniakarásával és azzal, hogy fejlődik. Megérdemli, hogy valaki őt is szeresse.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik