Élet-Stílus

Egy e-mail miatt ment tökre a fiatal nő élete

Hónapokat késett a gyógykezelése két kórház lustasága miatt. Alig van esélye a túlélésre.

Amikor hét éve, először diagnosztizálták rákkal, a skót Jennifer Walker még reménykedett a gyógyulásban. Az orvosok is bíztatták, és a szükséges gyógykezelést is időben megkapta, melynek részeként eltávolították a nyakából és a nyelvéből is a daganatos szöveteket – írja a Bors.

Csakhogy másfél éve, egy családi nyaraláson Jennifer betegsége kiújult. Az arca feldagadt, ő pedig egyből orvoshoz ment. A Monkland kórházba került, ahol az orvosai megerősítették, a daganat tért vissza. Megnyugtatták, hogy a betegség kezelhető, majd átirányították egy glasgow-i gyógyintézménybe.

Jennifer az intézménybe nem beutalót kapott, orvosai egy e-mailben jelezték glasgow-i kollégáiknak, hogy vegyék fel a nőt. Ezt a bizonyos e-mailt egy hónapig nem olvasta senki. Meg se nyitották. A fiatal nő, aki közben egyre súlyosabb állapotba került, a hercehurca közben személyesen próbálta elintézni, hogy felvegyék.

Mire sikerült neki, kiderült, a betegsége annyira szétterjedt a testében, hogy az állapota menthetetlenné vált. Az orvosok közölték vele, hogy legfeljebb fél éve van hátra. Az asszony ezután vállalkozott egy életmentő műtétre, melynek során az arcának egy darabját és az állkapcsát is kivették. Most se beszélni, se enni nem tud.

Testvére, Hillary azt mondja, Jennifer élete tönkrement. A munkáját elvesztette, a férjével sem tudnak családot tervezni, ráadásul a gyógykezelésre minden pénzük ráment. Az ügyben megszólalt a glasgow-i kórház egészségbiztosítási orvos-igazgatója, aki elismerte a hibát, és bocsánatot kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik