Élet-Stílus

Pár száz forintért vett meg egy fényképet, amiről most kiderült, százmilliókat érhet

Több mint egy évig tartó vizsgálatok után szakértők megállapították, hogy valóban  a Vadnyugat legendás bűnözője, Billy a Kölyök szerepel azon a fényképen, amit egy gyűjtő mindössze két dolláért vásárolt egy kaliforniai régiségboltban. A Kagin’s nevű cég becslése szerint a fénykép – egészen pontosan egy ferrotípia – akár ötmillió dollárt is érhet.

A nagyjából 10 centiméterszer 12.7 centiméteres felvétel 1878 nyarán készült, feltehetően egy esküvőn, és azt lehet látni rajta, ahogy a legendás vadnyugati bűnöző bandájának tagjaival croquet-t játszik. A felvételt hitelesítő cég egyik vezető szakértője elmodta: amikor először látták a fényképet, “érthetően szkeptikusak” voltak, de egy több mint egy évig tartó vizsgálat után kijelenthetik, a kép valódi – jelentette az amerikai sajtó.

(Fotó: Kagin's)
(Fotó: Kagin’s)

2010-ben 2,3 millió dollárért kelt el egy Billy a Kölyök-portré, amikor a az 5 centiméterszer 7,6 centiméteres fotó volt az egyetlen ismert fénykép a banditáról. Az a felvétel 1880-ban készült, egy évvel azelőtt, hogy Pat Garrett seriff megölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik