Élet-Stílus

Fának hitte a lábat a megzavarodott koalagyerek

Pár másodperc, és már fel is kapaszkodott az őt filmező férfi oldalára.

A kisfilm főszereplője Imogen, a koalabébi, akiről anyja hiányában egy ideje már a Symbio állatpark munkatársai gondoskodnak. “A felvétel készülte előtt úgy döntöttünk, Imogen elég érett ahhoz, hogy önálló életet kezdjen a kifejezetten neki készített kifutóban” – mondja a felvételt készítő Kevin Fallon.

A park marketing menedzsere elárulta azt is, Imogent egy vele egyidős, ám nála sokkal gyengébb koalakölyök kedvéért szakították el az anyjától. “A másik kölyök anyja meghalt leukémiában még azelőtt, hogy kölyke megkapta volna azokat a tápanyagokat, melyek az emésztése szempontjából kulcsfontosságúak lettek volna” – magyarázza Fallon, majd hozzáteszi, Imogent elvették az anyjától, hogy a másik kölyköt táplálhassa.

“Imogen már elég erős volt ahhoz, hogy némi gondozói segítséggel is életben maradjon. Hamarosan megkezdheti az önálló életét, és épp arról szerettünk volna videót készíteni, ahogy birtokba veszi új otthonát. Kicsit összezavarodott és azt hitte rám, hogy egy biztonságot jelentő fa vagyok, ezért mászott rám.”

Fallon a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta azt is, a gondozóknak szigorúan tilos megérinteni a koalákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik