Élet-Stílus

Vírusként terjed az otthontalanná vált koala szomorú fotója

Egy kép, aminél jobban csak kevés dolog foglalja össze az erdőirtás következményeit.

“Ez a fiatal nőstény Ash. Egyik önkéntesünk talált rá egy hatalmas építési terület közepén” – áll a vírusként terjedő fotósorozat alatt, amit a Wildcare Australia elnevezésű Facebook-csoport osztott meg néhány napja. Mielőtt az állatvédők gondozásukba vették volna Asht, a fiatal koalalány teljesen tanácstalanul csatangolt egykori otthona romjai között. “Itt élhetett azóta, hogy az anyja elválasztotta őt” – teszik hozzá.

Fotó: Wildcare Australia
Fotó: Facebook/Wildcare Australia

Az eset legyen bármennyire szomorú is, sajnos egyáltalán nem elszigetelt. Ahogy a Facebook-poszt alá érkezett kommentekből kiderül, Ausztrália több területén is végeztek már hasonló erdőirtást, hogy az így nyert területeket később beépíthessék. Jessica Panygeres, a Greenpeace erdőkkel foglalkozó aktivistája elmondta, az országnak jobban oda kellene figyelnie arra, milyen és mennyi erdőt pusztít el.

Fotó: Facebook / Wildcare Australia
Fotó: Facebook / Wildcare Australia

“Ha ilyen ütemben pusztítjuk tovább az erdeinket, hamarosan a kihalás szélére sodorjuk az itt élő vadállatokat is” – mondja, majd hozzáteszi, a koalák Queenslandben és New South Wales-ben is veszélyeztetett állatoknak számítanak, épp ezért nehezére esik látnia, hogy ezeken a területeken rohamosan pusztítják az otthonaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik