Élet-Stílus

Valóra váltotta az álmát, miután deréktól lefelé megbénult: légtornász lett

“Biztos voltam benne, hogy az álmom képtelenség. De tudtam, ha valóra váltom, utána bármire képes leszek.”

A 34 éves ausztrál nő, Lauren Watson alig 19 éves volt, mikor egy autóbaleset örökre megváltoztatta az életét. Az ütközés következtében ugyanis az addig aktív, sportos életet élő lány gerincvelője súlyosan károsodott, aminek következtében deréktól lefele részlegesen lebénult. “Azt mondták, soha többet nem használhatom majd rendesen a lábaimat és hogy kizárólag tolószékkel tudok majd közlekedni” – emlékszik vissza.

Lauren a Buzzfeed Life-nak elmondta, mikor a kórházban magához tért és közölték vele a rossz hírt, azt hitte, csak álmodik. “Biztos voltam benne, hogy az egész csak egy rossz álom, hogy igazából nem velem történik és majd felébredek. De nem így lett.” Végül hat hónapot töltött kórházban. Ezidő alatt pedig megtanulta, hogyan élhet teljes életet tolószékben ülve.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

“Miután kikerültem a kórházból, folyamatosan kellett járnom fizikoterápiára. Nem volt jó, mert az órák folyton arra emlékeztettek, hogy más vagyok. Fogyatékosnak éreztem magam miattuk” – mondja Lauren, majd hozzáteszi, az ötletet, hogy valami egészen újban is kipróbálja magát, végül a terapeutájától kapta. “Azt mondta, keresse azokat a mozgási lehetőségeket, amik nem csak az izmaimat erősítik, de jókedvre is derítenek.”

Hónapokba telt, mire Lauren rátalált az Industry Aerial Arts-ra, ahol kapott egy esélyt. “Az első időszakban mindenki megpróbált lebeszélni a dologról, még a fizikoterapeutáim is. Azt mondták, a bénulás miatt nem leszek képes úgy mozogni, ahogy kellene. De nem adtam fel, és csináltam tovább.”

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

14 évvel a balesete után végül valóra váltotta az álmát és légtornász lett. Azt mondja, nem csak az akaratereje segítette ebben, hanem mindenki, aki le akarta beszélni. “Fogalmuk sincs, mennyi erőt adtak a folytatáshoz. Mindannyiuknak hálás vagyok” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik