Élet-Stílus

Rossz holttesttől búcsúzott az anyját gyászoló nő, a kórház hibája miatt

Amikor az angliai Dorchesterben található kórház azzal hívta fel Liz Page-t, hogy édesanyja az éjszaka elhunyt, a nő nem lepődött meg. „Utoljára a sürgőségi osztályon láttam anyukámat, oxigénmaszkkal a fején, nem ért váratlanul halálhíre” – mondta el a nő a BBC-nek. Egy órával később férje bevitte a kórházba, ahol odavitték egy halott nőhöz, aki „úgy nézett ki, mint az anyukám, amikor nyitott szájjal alszik”. Page ekkor elköszönt tőle, majd egy homlokára adott csókkal búcsúztatta halott édesanyját.

Ezután férjével együtt hazatért, és elkezdte szervezni a temetést, amikor újabb telefon érkezett a kórháztól. Közölték vele, hogy tévedés történt, és az anyja még mindig életben van. „Az osztály egy másik részén találták meg” – mondta el a nő, aki a kórház dolgozóitól úgy értesült, hogy a halottnak, akihez odavitték, hasonló neve volt.

A nő a 2014 márciusában történt esetet soha nem mondta el 94 éves anyukájának, aki jelenleg egy idősek otthonában él. Most azért beszélt a brit sajtónak erről, hogy a jövőben soha ne fordulhassanak elő hasonló esetek.

A kórház közölte, hogy teljesen kivizsgálták az esetet, és a nő a kórház igazgatójától mindenre kiterjedő magyarázatot kapott arról, hogyan alakulhatott ki az „elfogadhatatlan helyzet”. Elmondták azt is, hogy változtatásokat léptettek életbe annak elérésére, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik