Élet-Stílus

Gepárdkölyök lett egy mentett kiskutya legjobb barátja – videó

Szinte teljesen elválaszthatatlan lett egymástól egy menhelyről kimentett labrador-keverék kutyus, és egy gepárdkölyök a virginiai Metro Richmond állatkertben, ami a YouTube-oldalán tett közzé egy videót a két állatról, akiket testvéri szeretet köz össze. A Kumbali nevű gepárdot és a Kago nevű kutyust az állatkert munkatársai ismertették meg egymással, hogy az anyjától és testvéreitől elválasztott nagymacska-kölyöknek legyen társa, aki segít neki megismerni az őt körülvevő világot.


Kumbalit még nagyon kicsit korában elválasztották anyjától, akinek nem volt elég teje ahhoz, hogy mindhárom kölykének elég élelmet tudjon adni, így az állatkert munkatársai kezdték el cumisüvegből etetni. Azonban anyjához már akkor sem kerülhetett vissza, amikor megerősödött, és elég idős lett ahhoz, hogy már ne kelljen szoptatni. Viszont társaságra volt szüksége.

Az állatkertben ekkor döntötték el, hogy egy kutyát választani neki társnak. Az állatkert oldalán olvasható leírás szerint ezt a módszert a San Diego Zoo fejlesztette ki, és már évtizedek óta alkalmazzák sikeresen több állatkertben is. A döntés után már csak egy kutyára volt szükségük. Az állatkert már a kezdetektől fogva menhelyről származó kutyát, egészen pontosan egy, a nyugodt természetükről ismert labradort akartak.

Végül több sikertelen próbálkozás után sikerült megtalálniuk Kagót, akit július közepén ismertettek meg Kumbalival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik