Élet-Stílus

Segítőkutyája kísérte oltárhoz a nyugalmazott katonát

A golden retriever nem csak a bevonuláskor kapott feladatot: ő volt a vőlegény tanúja is.

Justin Lansford és négylábú segítője Gabe évek óta elválaszthatatlanok. 2013-ban találkoztak először, nem sokkal azután, hogy Justint egy sérülés miatt leszerelték. Mint kiderült, a hivatásos katonának az egyik lábát egy robbanóeszköz szakította le még Afganisztánban.

Justin hosszú hónapokra kórházba került. Miután felépült, vállalta, hogy segít a Warrior Canine Connection munkatársainak olyan kutyák kiképzésében, melyek jó segítői lehetnek majd a harctéren megsérült veteránoknak. Gabe is egyike volt ezeknek a kutyáknak.

Kép forrása: Brad Hall Studios
Kép forrása: Brad Hall Studios

A golden retriever elsősorban a mozgásban segít Justinnak, de nagy hasznára van akkor is, ha egy távol lévő dologra – telefonra, távkapcsolóra – van szüksége. Mióta egymásra találtak, gyakorlatilag elválaszthatatlanok – ezt pedig már Justin újdonsült felesége, Carol mondja, aki már az első percben tudta, hogy Gabe-nek az esküvőjükön is különleges szerep jut majd.

Végül Gabe lett a vőlegény tanúja. „Megható volt nézni, ahogy bevonulnak a terembe, ők ketten, és közben minden szem rájuk szegeződik. Akinél volt mobil, azonnal előkapta, hogy megörökítse a különleges pillanatot” – mondja Carol, aki elárulta, hálás férje négylábú segítőjének. “Nehéz úgy rosszkedvűnek, vagy épp csak morcosnak lenni, hogy a nap 24 órájában ott van melletted egy ilyen mosolygós arc” – vallja be.

A ceremóniát a házaspár elmondása szerint Gabe élvezte a legjobban. “Imád a középpontban lenni és mindent megtesz, hogy rá figyeljenek, szóval ez tényleg az ő napja volt” – mondták.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik