Élet-Stílus

Mozgássérülteknek tervezett babakocsit egy 16 éves fiú

A gimnazista napokat töltött kerekesszékben, hogy időre elkészüljön a különleges babakocsival.

Ez a bizonyos határidő pedig nem volt már, mint a mozgássérült jogokért harcoló aktivista, Sharina Jones első gyermekének születése. A fiatal édesanya ugyanis évek óta azért harcol, hogy mozgássérültként épp olyan szabad életet élhessen, mint bárki mást: hogy ne szorongjon valahányszor sétálni vagy vacsorázni indul a kisbabájával.

A 16 éves amerikai gimnazista, Alden Kane az egyik designnal kapcsolatos tanórán kapta azt a feladatot, hogy tervezze meg azt a babakocsit, amit a kerekesszékkel élők is gond nélkül használhatnak. Alden a következő hónapokban 15 különböző ötlettel dolgozott és napokat töltött kerekesszéken, hogy ráakadjon a tökéletes megoldásra. És a fáradozásait végül siker koronázta.

Egy könnyű fémszerkezet, négy kerék és egy autós gyerekülés segítségével összeállította azt a szerkezetet, ami nem csak biztonságos, de kényelmes is. Babának és mamának egyaránt. A szerkezet prototípusát Jones végül két héttel kisfia születése után kapta meg, és azóta szünet nélkül használja is. Mint mondja, nagyon reméli, hogy hamar előbukkan majd a szponzor, aki lehetővé teszi a sorozatgyártást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik