Élet-Stílus

Itt van a jövő: előrendelhető az otthoni lézerborotva!

El tudja képzelni az életét borotválkozás utáni sebek, és bőrirritáció nélkül? A svéd Skarp nevű cég azt ígéri, hogy 2016 tavaszán mindez valósággá válhat találmányuk, a lézerborotva segítségével.

Kozmetikai cégek már ma is végeznek lézeres szőrtelenítést IPL (intenzív pulzáló fény) lézertechnológia segítségével. Az eljárás Morgan Gustavsson, a Skarp mérnöknek találmányán alapul. Az 1980-as években kifejlesztett technológiának azonban van egy nagy hátránya: csak sötét szőrzeten működik, a világosabb, vagy ősz árnyalatokkal szemben hatástalan.

Most Gustavsson és a partnere, Paul Binun azt állítják, hogy sikerült leküzdeniük ezt a problémát. Felfedezték a szőrmolekulának egy olyan, speciális részét, amelyik miden szőrtípusban megtalálható, majd megalkották a lézert, ami átvágja azt.

A feltalálók, ha a lézerborotva valóban úgy működik, ahogy elmondják forradalmasítani fogják a szőrtelenítést. Azt mondják csak az Egyesült Államokban kétmilliárd eldobható műanyag borotva kerül a szemétbe, amiket – mivel veszélyes hulladéknak minősülnek – nem lehet újrahasznosítani. Az alumínium lézerborotvák viszont egyetlen elemmel egy hónapig bírják, az élettartamuk pedig ötvenezer óra. Ha 10 percet számolunk egy borotválkozásra, akkor ez azt jelenti, hogy háromszázezerszer lehet vele szőrteleníteni, vagyis akár több emberéletet is végigszolgál.

Mindemellett a szőrtelenítés olyan járulékos költségeit hulladéktermelését is végleg el lehet felejteni, mint a habok, a krémek, az arcszeszek, és balzsamok.

Ehhez képest annyira az ára sem vészes. A Skarp jelenleg a Kickstarteren gyűjti a sorozatgyártás beindításához szükséges pénzt: akik most utalnak 189 dollárt (kb 52 ezer forintot) jövő márciusban már lézerrel borotválkozhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik