Élet-Stílus

Milliókat talált a játszótéren a hétéves kisfiú

A csúszda tetején talált a pénzre, és egy percig se gondolkodott azon, mit csináljon vele.

Az amerikai Massachussettsben igazi hősként ünneplik azt a hétéves kisfiút, aki a napokban került be a hírekbe azzal, hogy több millió forintnyi dollárt – egész pontosan 8 ezret – talált egy játszótéren. Ám ahelyett, hogy hazavitte volna, a kis Aiden arra kérte nagybátyját, hogy a csúszda tetején talált pénzt vigyék el rendőrségre, hogy visszakaphassa az, akit illet.

„Lecsúszott a csúszdán, aztán hirtelen megjelent mellettem egy kisebb táskával a kezében” – emlékezett vissza az ABC News amerikai hírcsatornának a kisfiú nagybátyja, Danny Wright. A férfi hozzátette, miután belenézett a táskába, és meglátta a bankjegyekkel teli borítékot, azonnal tudta mit kell tennie.

„Büszke voltam magamra, hogy milyen jó példát mutatok majd Aidennek, ám a legnagyobb meglepetésemre, mikor elmondtam neki, hogy pénzt talált, egyből arra kért, hogy vigyük a rendőrségre.” Így hát a páros elindult a legközelebbi rendőrörsre, ahol a boríték mellett lévő személyes papírok alapján gyorsan azonosították a pénz feledékeny tulajdonosát.

Az üzletember, Elias Santos, munka után néhány órát gyerekeivel a játszótéren töltött, ekkor hagyta el a fontos papírokat és a pénzt. Miután megköszönte Aiden segítségét, a becsületes megtalálót 100 dollárral jutalmazta.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik