Élet-Stílus

Csodával határos módon megmenekült a kiskutya, akit savval öntöttek le

A négyhónapos Mason még nagyon gyenge, de gondozói szerint túl van az életveszélyen.

“Bár az állapota stabil, a teljes gyógyulásig még hosszú út áll előtte” – mondta a georgiai The Lifeline Animal Project állatvédő szervezet szóvivője a CBS 46 amerikai hírcsatornának. A négyhónapos yorkshire terriert azután vették gondozásba, hogy valaki savval végigöntötte a testét. “Egy jószívű idegennek köszönheti az életét, aki ahelyett, hogy elsétált volna az egész ízében remegő, szűkölő kiskutya mellett, úgy döntött segít” – tette hozzá Karen Hirsch.

Kép forrása: Barkpost
Kép forrása: Barkpost

Mint kiderült, az egyébként nagyon közvetlen és barátságos kiskutya, szinte az egész testén súlyos kémiai égést szenvedett és úgy tűnik, a látását biztos el fogja veszíteni. “Hihetetlen élni akarás dolgozik benne: eszik, iszik, csóvál” – ezt már az állatvédő szervezete állatorvosa, Chris Piscatelli nyilatkozta, aki hozzátette, a kutya sebei tiszták, így jó esélye van arra, hogy felépüljön.

Kép forrása: Barkpost
Kép forrása: Barkpost

A CBS 46 riportjából kiderült, a georgiai Sandy Springsben nem ez volt az első ilyen támadás kutyák ellen. “Mason már a 8. kutya, aki azért került életveszélyes állapotba, mert savval öntötték le. Bízunk benne, hogy a hatóságok nyomára akadnak majd a tettesnek” – mondta az állatvédő szervezet nevében Karen Hirsch.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik