Élet-Stílus

Megmentette a repülőn egy baba életét a hős doki

A nap hőse lett egy New York-i orvos, miután MacGyverként mentette meg egy fulladozó asztmás kisbaba életét egy repülőgépen – számolt be az esetről az ABC News.

Dr. Khurshid Guru, a Roswell Park Rákkutató Intézet Robotsebészeti részlegének igazgatója szeptember 18-án utazott az Air Canada járatán Spanyolországból az Egyesült Államokba, amikor észlelte, hogy a fedélzeten utazó egyik kisgyermek komoly bajban van.

Guru az ABC News-nak elmondta, a 2 éves kisfiú sírt és fulladozott, mert a szülei véletlenül a feladott poggyászokba csomagolták az asztmagyógyszereit és a kezeléséhez szükséges eszközöket.

Az orvos megvizsgálta a baba véroxigénszintjét, ami kórosan alacsonynak bizonyult. Azonnal tudta, hogy tennie kell valamit, pedig normál esetben nem szokott járóbetegeket kezelni; munkahelyén ultramodern gyógyászati robotokat tervez.

A kicsinek oxigénre és asztmagyógyszerre volt szüksége, ám a repülőgépen csak felnőtt inhaláló volt, amelyet egy kétéves gyermek nem lett volna képes használni. Guru ezért vizes palackból, egy kupakból és oxigéncsőből porlasztót készített, amelyet csatlakoztatott a felnőtt inhalálóhoz, ezzel juttatta a gyógyszert és az éltető gázt is a baba tüdejébe.

Két kezeléssel és fél órával később a kisfiú már sokkal jobban festett, a véroxigénszintje pedig helyre állt. Landolás után Guru újra megvizsgálta a picit, aki már az anyukájával játszott.

A doki ezek után megosztotta történetét a Twitteren, hogy felhívja az asztmás gyermekek szüleinek figyelmét arra: soha ne feledkezzenek meg az életmentő eszközökről.

A hálás szülők mellett a légitársaság is megköszönte a hős orvos erőfeszítéseit. Guru viccesen hozzátette: már kezd hozzászokni a vészhelyzetekhez, ugyanis ez volt a harmadik eset, hogy egy tengerentúli járaton a segítségét kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik