Élet-Stílus

Éheztette 11 éves lányát, mert nem akart férjhez menni

A kislány életét végül egy tanára mentette meg. Könyvet ír a vele történtekről.

Rekha Kalindi már 18 éves, de azt mondja, azt, ami gyerekkorában vele történt, sosem fogja elfelejteni. Még úgy sem, ha „Strength to Say No” címmel a közelmúltban könyvet jelentethetett meg a történtekről. A fiatal indiai nőt ugyanis saját édesanyja éheztette és kínozta meg, miután 11 éves korában kijelentette, nem hajlandó hozzá menni a férfihoz, akit az idősebb nő kinézett neki.

„A csupán egy évvel idősebb nővérem akkor már férjnél volt. És fiatal kora ellenére négy vetélése volt már. Egyszerűen nem akartam azt a sorsot, amit ő élt” – magyarázza döntését Rekha, akinek abban a pillanatban vált pokollá az élete, hogy szembe szállt édesanyjával.

„Folyton ütött. Miután hazaértem az iskolából, elkapott a karomnál fogva és addig ütött, míg el nem fáradt. Utána rövid szünetet tartott, majd újra ütni kezdett” – emlékszik vissza a fiatal lány, majd hozzáteszi, egy idő után természetesnek vette, hogy neki nem jár az ételből. Rekhát végül a haláltól egy tanára mentette meg, aki némi külső segítséggel elérte, hogy a kislánynak ne kelljen házasodnia.

Kép forrása: Twitter / #strengthtosayno
Kép forrása: Twitter / #strengthtosayno

Rekha ezután visszatért az iskolába, és elhatározta, hogy az olyan kislányokért fog harcolni, akiket szüleik akaratuk ellenére kényszerítenének házasságra. Mint mondja, a gyerekházasság még mindig komoly probléma Indiában, majd hozzáteszi, szégyelli magát, amiért ötből egy menyasszony bőven 15 év alatti még mindig.

A fiatal lány memoárja a Strength to Say No megjelenése óta ezreket inspirál. Megszületett a #StrengthtoSayNo melynek segítségével ezek az ezrek kapcsolódhatnak össze: a Twitteren keresztül cikkeket és fotókat osztanak meg egymással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik