Élet-Stílus

Életre szóló emléket készített kislányának a haldokló apa

Már csak néhány hónapja maradt, de ez nem akadályozza meg abban, hogy valóra váltsa az álmait.

Tom Bradshaw két éve betegeskedett már, mikor idén márciusban az orvosok kiderítették, panaszait nem savas reflux és nem más emésztési probléma okozza, ahogy korábban hitték, hanem valami sokkal súlyosabb. A 23 éves brit férfinél rákot diagnosztizáltak, méghozzá a betegség egy meglehetősen ritka, úgynevezett neuroendokrin válfaját.

Ezeknek a neuroendokrin daganatoknak közös jellemzője, hogy eltérnek más daganatfajtáktól. Nehéz őket diagnosztizálni, mert olyan hormonokat termelnek, melyeket más daganatfajták nem. A diagnózisát követően Tom öt különböző kemoterápiás kezelést kapott, csakhogy szervezete már nem reagál a gyógyszerekre.

„Biztossá vált, hogy meg fogok halni. Az orvosaim azt is megmondták, mennyi időm van, de ezt az egyet jobbnak láttam megtartani magamnak. Igyekszem úgy élni az életemet, hogy minden egyes nap számítson” – nyilatkozta a férfi, aki a diagnózist követően döntött úgy, hogy feleségül veszi szerelmét.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Mindig csak tervezgettük, hogy összeházasodunk, de a betegségem felgyorsította a folyamatot” – mondja a férfi, aki szeretné, ha az esküvőn 10 hónapos kislányuknak is jutna szerep. Ahogy lányára, Willow-ra terelődik a szó, Tom a Mirror című lapnak elmondta, a leginkább azt sajnálja, hogy nem láthatja őt felnőni.

„Szerettem volna mellette lenni élete legfontosabb pillanataiban, de a sors nem így akarta. Hogy mégis hagyjak itt magamból egy darabot, felvettem neki, ahogy meséket olvasok. Ezt később bármikor meghallgathatja, amikor úgy érzi, szüksége van rám.”

Tom és Chelsea egyelőre nem foglalkozik a jövővel. Mint mondják, a jelenre koncentrálnak, és arra, hogy minden együtt töltött pillanatukat megbecsüljék.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik