Élet-Stílus

Trükközze ki a vihart!

A klímaváltozás miatt egyre extrémebb időjárási körülményekkel kell szembenéznünk. Ki ne látta volna azokat a drámai fotósorozatokat, amelyek a nyáron készültek országszerte és a vihar pusztításait örökítették meg? Időjárásunk pedig egyre szélsőségesebb lesz. Visszajelzések szerint a Bramac tetők állták nyáron a próbatételt, köszönhetően a cég és anyavállalatának több évtizedes tudatos fejlesztőmunkájának.

Felszakadt tetők, lerepülő cserepek, beázott otthonok – sok helyen egy élet munkájának eredménye úszott el a nagy nyári viharok idején. Sokszor csak akkor jövünk rá, érdemesebb lett volna jobban utánajárni, mivel fedjük le otthonunk tetejét, amikor már megtörtént a baj. Persze a választék nagy, sok a tetőfedőanyag a piacon, nehéz a döntés: milyen szín, forma és módszer mellett voksoljunk. Ezen a területen is vannak bizonyos trendek, de amiben nem változik a világ: a cserepeknek több évtizeden keresztül meg kell felelni bizonyos követelményeknek. Ki kell bírniuk például a legextrémebb körülményeket, így az időjárási viszontagságokat, beleértve az erős napsugárzást, a nagy erejű szelet, a sok csapadékot, a nagy hótömeget, vagy az állandó jegesedést-olvadást.

A Bramac az egyetlen olyan tetőrendszer gyártó cég a világon, amely tetőcserepeit, és tető-kiegészítőit kifejezetten erre a célra létrehozott szélcsatornában teszteli. Mivel anyavállalata, a Braas Monier Building csoport 50 országban van jelen, a legkülönbözőbb időjárási körülményekkel és klímazónákkal kapcsolatban szerzett már tapasztalatot. Minden lehetséges időjárási helyzetet tudnak szimulálni, hiszen az a cél, hogy a cserepek minden évszakban ellenállóak, tartósak legyenek, és biztonságot nyújtsanak több generáción keresztül. Talán ennek az alapos kutató- és fejlesztőmunkának is köszönhető, hogy a Bramac cserepek 500 fagyás-olvadás ciklust bírnak ki (a nemzetközi követelmények 25 ilyen ciklust írnak elő). Ha arra gondolunk, hogy a hazai klímának köszönhetően egy téli napon többször is felmelegedhet és fagyhat a tetőcserép, mindez a mérőszám nem is olyan elhanyagolható szempont.

24.huFoto

Senki nem akar minden egyes vihar után a tetővel bajlódni, hiszen ez mind anyagi- és időráfordítással jár. Éppen ezért célszerű nemcsak cserepekben, hanem egymásra épülő részekből álló komplett tetőrendszerben gondolkodni, hiszen csak így lesz otthonunk maximálisan védett. Sok időt spórolhatunk, ha előzetesen átböngészünk egy olyan, szakértői tanácsokat nyújtó és a döntést elősegítő oldalt, mint a www.bramac.hu.

Bramac Tetők: JÓVAL – BIZTONSÁGOSABB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik