Élet-Stílus

Valami nagyon furcsa van ebben az árvízben

Először Kínában, aztán több ázsiai országban, majd már az egész világon internetezők millió bámulták csodálkozva a japán Hamamacu metrórendszerét elárasztó árvízről készül fényképeket. A legalább öt halálos áldozattal járó áradásokat okozó Etau tájfun megérkezése után készült felvételek nem a pusztítás nagyságával keltették fel az emberek figyelmét. Hanem azzal, mennyire hihetetlenül tiszta volt a metrót elöntő víz.

japán árvíz02

A felvételek a kínai közösségi oldalakon futótűzszerűen kezdtek el terjedni – írta a Hong Kong Free Press. A beszámoló szerint többen is felvetették, hogy Kínában „még az úszómedencék vize sem ilyen tiszta”, másvalaki pedig kijelentette: „Kínában a víz fekete lenne”. A beszámoló szerint kínai internetezők egy része annyira nem tudta elképzelni, hogy árvíz lehet annyira tiszta, hogy többen egyszerűen lehetetlennek tartották, hogy a képek valódiak, és kamuknak kiáltották ki a fényképeket.

japán árvíz03

A felvételek nem csak Kínában, hanem a súlyos esőzésekkel és az ezekkel járó nagy árvizektől rendszeresen szenvedő Fülöp-szigeteken is nagy sikert arattak. „Itt a Fülöp-szigeteken meghalhatsz, ha árvízbe tévedsz. Túl sok mikroorganizmus” – jelentette ki egy fülöp-szigeteki férfi, akivel több százan értettek egyet HKFP cikke alatti kommentekben.

japán árvíz01

Japán egyébként híres arról, hogy különösen nagy figyelmet fordítanak a köztisztaságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik