Élet-Stílus

Személyi edzőnek készül a férfi, aki túlsúlya miatt a lakást se merte elhagyni

Néhány hónap alatt közel 60 kilótól szabadult meg. És nem csak a teste változott.

A 22 éves Matthew Gorryból pár hónap alatt teljesen új ember lett. Bár ő maga nem hajlandó ezt elismerni, családja és legközelebbi barátai nem győznek álmélkodni azon a hatalmas változáson, amin keresztülment. Az egykor 155 kilós ausztrál fiatalember, nem sokkal ezelőtt még az otthonát se igen merte elhagyni. Mint mondja, félt az emberek reakciójától: hogy megbámulják, vagy, hogy ujjal mutogatnak rá, ezért inkább bezárkózott.

És ekkor jött a fordulópont. Matthew ugyanis egyik reggel azzal a gondolattal ébredt, hogy változtatnia kell. „Az egészségem a padlón volt: cukorbetegség, májgondok, magas koleszterin. És a hangulatom is. Nem tagadom, megfordult a fejemben az öngyilkosság gondolata is” – mondta Matthew őszintén a Daily Mail című lap ausztrál kiadásának.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Végül az önsajnálat helyett, úgy döntött életmódváltásba kezd: a zsíros ételek helyett saját magának kezdett főzni, főleg zöldségekből, és rendszeresen járt az edzőterembe is. „A gépeket mondjuk jó ideig nem használhattam a súlyom miatt, de ez sem vetett vissza. Felfogadtam egy személyi edzőt, akinek a segítségével hetente három kilót fogytam.”

Matthew azt mondja, mikor elveszítette a lelkesedését, elővette a régi fotóit és azokból merített erőt a folytatáshoz. Az életmódváltás jól sikerült és Matthew alig fél év leforgása alatt 60 kilótól szabadult meg. De nem csak az alakja változott, hanem a céljai is. Ahogy a Daily Mail újságírójának elmondta, a tapasztalat hatására kezdett személyi edzőnek tanulni, legnagyobb vágya ugyanis, hogy olyan embereken segítsen, amilyen ő is volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik