Élet-Stílus

Kutyák tömeges lemészárlását tervezi egy kínai város

Hatalmas felháborodást okozott Kínában egy shandongi település vezetése, akik „Kína legkegyetlenebb kutyatilalmát” rendelték el. Az ebtartást teljesen megtiltó tanács ugyanis közölte a helyi lakosokkal: meg kell szabadulniuk kutyáiktól, és ha ezt nem teszik meg, a hatóságok  „behatolnak otthonukba, és ott a helyszínen azonnal megölik a kutyát” – jelentette a kínai sajtó.

A Jinan nevű város Dayang nevű kerületében szeptember 7-én tették közzé a rendeletet, amiben a teljes kutyatartási tilalomról tájékoztatták az embereket. A tanács indoklása szerint a kegyetlen szigor célja, hogy kóbor ebek ne támadjanak a helyi lakosokra, és az, hogy javítsák „a kerület higiéniáját”, de arra már nem válaszoltak, hogy ezért miért kell a házakban és lakásokban tartott kutyákat is eltüntetni.

A helyi tanács közleménye szerint a helyi kutyatulajdonosoknak szeptember tizedikéig van lehetőségük megszabadulni ebeiktől, után elkezdik az állatok leölését. A kínai sajtóban szeptember 11-én megjelent hírek arról nem tesznek említést, hogy a helyi hatóságok elkezdték-e már a rendelet végrehajtását.

A South China Morning Post ezzel kapcsolatban azt írta: a helyi közbiztonsági hivatal szerint a tanácsnak nincsen joga arra, hogy erőszakkal törjön be az emberek otthonaiba, és elkezdjék leöldösni a kutyákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik