Élet-Stílus

Kezek nélkül tanítja a rászoruló gyerekeket a nyugdíjas tanár

Húsz évvel ezelőtt mindkét karját elvesztette egy balesetben. Egyedül tanulta meg, hogy boldoguljon nélkülük.

Igazi hősként ünnepli a kínai közösségi média azt a 41 éves férfit, aki annak ellenére vállalta, hogy tanítani fog egy eldugott kínai falucskában, hogy közel húsz éve mindkét karját elvesztette. Mint kiderült, Jiang Shengfa 1996-ban sérült meg életveszélyesen, mikor a szomszédjának segített egy magasfeszültségű vezeték szerelésében.

Kép forrása: Peoples Daily
Kép forrása: Peoples Daily

A baleset miatt az orvosoknak Jiang mindkét karját amputálniuk kellett, ám sokáig még így sem volt biztos, hogy túléli az áramütést. Végül hosszú hónapokig tartott, de Jiang felépült: azután, hogy megtanította magának, hogy boldogulhat a mindennapokban kizárólag a szája és csonkjai segítségével, ismét teljes életet él.

Kép forrása: Peoples Daily
Kép forrása: Peoples Daily

Az egykori nyelvtantanár rokkantnyugdíjasként évekig visszavonultan élt, míg a fülébe nem jutott, hogy szülőfaluja, a Yunan tartományban lévő Chang’an falucska tanárhiánnyal küzd. Mint kiderült, a külvilágtól elzárt hegyi falu lakói, ha tehetik inkább a városba költöznek, többek között a település egyetlen iskolájának tanárai is.

Mikor kiderült, mekkora a baj, Jiang vállalta, hogy – míg más megoldást nem találnak – tanítja az iskola negyven rászoruló diákját. Ennek már több éve. Mint kiderült Jiang Shengfa azóta az iskola kedvenc tanára lett, a róla készült fényképeknek köszönhetően pedig már nem csak országszerte, de az egész világon is ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik