Élet-Stílus

Könyörgött szüleinek az ötéves kisfiú, hogy öljék meg

Mindketten elsírják magukat, mikor kisfiuk, Morgan, a kortársaihoz hasonlóan egyedül és mindenfajta segédeszköz nélkül átlépi az iskola kapuját. Paul és Dana Bishop pontosan tudja, hogy kisfiuk számára ez a néhány, egyszerűnek tűnő lépés is iszonyatos erőfeszítés, épp ezért képtelenek könnyek nélkül megállni, ahogy nézik őt.

A brit házaspár a Mirror című lapnak elárulta, mióta csak Morgan megszületett, erről a pillanatról álmodtak. Csakhogy fél évvel ezelőttig egyikük sem hitte, hogy a jelenetre valóban sor is kerülhet majd, mivel Morgan négyhónapos korától kezdve az ekcéma egy rendkívül súlyos válfajában szenved.

Kép forrása: Paul Bishop
Kép forrása: Paul Bishop

Az állandó gyulladás és a két lábát borító csúnya hegek és sebek miatt a kisfiú csak nehézkesen tudott járni, ráadásul az állandó fájdalom miatt ötéves korában már könyörgött szüleinek, hogy öljék meg őt. Dana és Paul kétségbeesésükben minden létező gyógymódot kipróbáltak, de hosszú távon semmi sem segített gyermeküknek.

„Amikor elmondtuk az ismerőseinknek, mire kért minket Morgan, a többségük azzal próbált bennünket nyugtatni, hogy nem tudja miket beszél. Pedig az igazság az, hogy nagyon is tudta mit kér tőlünk: könyörgött a halálért. Nem egyszer, hanem nagyon sokszor.”

Kép forrása: Paul Bishop
Kép forrása: Paul Bishop

A reményt végül egy francia kisváros és a világhírű hidroterápiás módszere csempészte újra be a Bishop család életébe. „Miután Nagy-Britanniában már mindent kipróbáltunk, az interneten kezdtünk keresgélni gyógymódok után. Így bukkantunk  Avene városára, ahol évek óta kezelik a Morganhez hasonló betegeket. Sikerrel” – mondja az édesapa.

Mivel a gyógykezelés teljes költségét a családnak kellett állnia, Paul létrehozott egy GoFundMe oldalt, majd barátaival több száz kilométeres, jótékonysági biciklitúrát szervezett, hogy adományokat gyűjtsön beteg kisfiának. Morgan története végül a francia klinikára is eljutott, akik vállalták, hogy a kisfiú kezelésének első hetét – és annak költségeit – fedezik.

morgan2

„Három hetet töltöttünk Franciaországban, Morgant pedig mintha kicserélték volna. A kezelés előtt a fájdalom miatt legfeljebb másfél órát tudott aludni egyhuzamban, most négy-öt órát alszik. Sokkal nyugodtabb, és a mosoly is visszatért az arcára” – mondja Paul, majd hozzáteszi, fiának jövőre kétszer is vissza kell majd menni Avenebe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik