Élet-Stílus

Nagylelkű rendőrért rajong Amerika

Meghívott ebédre egy hajléktalan fiatalt; a megható pillanatokról fotók készültek.

Eddig több mint 23 ezer Like-ot kapott egy bejegyzés a chicagói rendőrség Facebook-oldalán. A postnak nincs köze sem a bűnözéshez, sem a bűnüldözéshez, teljesen hétköznapi történetet mesél el.

Egy Rachel Mitchell nevű nő volt a szemtanúja az esetnek; ő osztotta meg a sztorit először a Facebookon. Rachel arra lett figyelmes egy chicagói gyorsétteremben, hogy egy rendőr kifele néz az ablakon. A zsaru észrevette, hogy egy fedél nélkül élő férfi a szemetesben turkál. Kézmozdulatokkal megkérdezte tőle, éhes-e, majd az igenlő válasz után behívta a hajléktalan fiatalt az étterembe. Beálltak együtt a sorba, mindketten rendeltek maguknak, majd a rendőr kifizette a számlát. A férfi megköszönte, kezet fogtak, és elbúcsúztak egymástól.

Ennyi.

Rachell lefotózta a megható pillanatokat, feltöltötte, majd a kép megjelent a chicagói rendőrség Facebook-oldalán is, ahol azonnal beindult a Like- és kommentáradat.

Mint kiderült, a rendőrt B. Hagartynek hívják, az őrmester 35 évet töltött el szolgálatban, idén megy nyugdíjba. A nagylelkű zsaru elmondta, valóban így történt az eset; még annyit tett hozzá, hogy amikor ment ki az étteremből, egy fiatal nő (igen, a képet feltöltő Rachel) megállította, és megköszönte, hogy ezzel a nemes gesztussal feldobta a napját.

Kép forrása: facebook.com/ChicagoPoliceDepartment
Kép forrása: facebook.com/ChicagoPoliceDepartment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik