Élet-Stílus

Zseniális büntetést kapott apjától, miután százezres telefonszámlát csinált

Az apa azt mondja, még soha nem volt ilyen tiszta az otthonuk, mint azóta, hogy 13 éves lányának még a ruháiért is dolgoznia kell.

„Mikor a telefonban közölte velem a végösszeget, azt hittem felrobbanok” – nyilatkozta az amerikai NBC12-es hírcsatornának Jared Cramer, majd elárulta, bár igyekezett uralkodni magán, már akkor pontosan tudta, hogy meg fogja büntetni a lányát. „Olyan leckét szerettem volna, ami egy életre tudatosítja benne a pénz értékét. Azt, hogy mindennek, amit a sajátjának gondol, ára van.”

Jared épp ezért hazaérkezése után begyűjtötte a 13 éves Julia minden holmiját: a parfümöket, sminkkészletet, telefont, laptopot és ruhákat több kis kupacba rendezte, majd ezekre egy címkét ragasztott, rajta egy számmal. „A számok azt mutatják, Juliának hány ház körüli feladatot kell elvégeznie, hogy visszakapja őket” – mondja az apa, majd hozzáteszi, a lefoglalt holmikat egy szekrényben őrzi – szó szerint – lakat alatt.

Jared a lelakatolt szekrényről képet töltött a Facebookra, ami néhány órával később vírusszerűen terjedni kezdett. Az apa azt mondja, álmába se gondolta volna, hogy épp nevelési módszere miatt lesz majd világszerte ismert, de azt mondja, végülis örül a dolognak, mert temérdek pozitív visszajelzést kapott szülőktől, akiknek egészen eddig nehézséget okozott, hogyan fegyelmezzék gyermeküket.

Kép forrása: NBC12
Kép forrása: NBC12

Julia egyébként az Instagram használatát vitte túlzásba telefonján, így keletkezett az 500 dolláros, átszámolva több mint 140 ezer forintos számla. Az éltanuló apja szerint mostanra megbékélt a dologgal, és szorgalmasan dolgozik, hogy előbb-utóbb minden holmiját visszakaphassa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik