Élet-Stílus

Egy héttel azután, hogy kiderült, rákos, meghalt a 17 éves lány

Sokáig azt hitte, tüneteit egyszerű influenza okozza.

„Már akkor súlyos beteg volt, mikor tavaly év végén a jelentkezési lapokat töltögettük és azon viccelődtünk, ki melyik egyetemre megy majd tovább” – mondta a Mirror című brit lapnak Catherine Buchanan legjobb barátnője. Az ír Emma Murphy a lap riporterének kérdésére elmondta, 17 éves barátnője akkor még nem is sejtette, hogy állandó rosszulléteit, a gyengeségét és a vissza-visszatérő lázát nem az influenza okozza, ahogy gondolta, hanem egy sokkal súlyosabb és alattomosabb betegség.

Kép forrása: Irish Mirror
Kép forrása: Irish Mirror

Emma elmondása szerint Catherine végigbetegeskedte a nyarat, de bízott benne, hogy mire indul a tanév sikerül kipihennie és összeszednie magát. Nem így lett. Bár a fiatal lány elkezdte az utolsó évet a középiskolában, csak néhány hetet tudott bejárni. „Még épp csak elkezdődött a tanév, mikor megtudtuk, hogy Catherine-t a leukémia egy ritka és súlyos válfajával diagnosztizálták.”

Azt mondja, még fel se fogták, mi történik, mikor barátnője szülei azzal hívták őt, hogy Catherine meghalt. „A diagnózis és Catherine halála között alig egy hét telt el” – mondja, majd hozzáteszi, azóta sem tudta igazán feldolgozni barátnője halálát. „Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik” – mondja a most 19 éves lány, aki egy leukémiásokkal foglalkozó alapítvány önkénteseként mindent megtesz, hogy életben tartsa barátnője emlékét.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik