Élet-Stílus

Vége a Jégbüfének: kifújt a szocializmus utolsó jeges lehelete

Jégbüfét 1952-ben hozták létra a Felszabon, most a Ferenciek terén fejezi be a gofrik a fagyik és az éhes tekintetek cukrászdája.

A Ferenciek terén lévő, 1952-ben megnyílt Jégbüfé a hét végén bezár, közölte az Origo hírportál kedden. A cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.

 
MTI / Kovács Tamás 

Az interneten fellelt információ szerint a Jégbüfé elnevezés onnan ered, hogy számtalan fagyit, parfét értékesítettek itt büfé-rendszerű kiszolgálásban. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István – utóbbi a Jégbüfé első vezetője – volt.

 
MTI / Kovács Tamás 

Az átkosban a hely arról is híres volt, hogy itt ehettük az akkor annyira nyugati gofrit, avagy waffelt, illetve a kirakaton keresztül alaposan meg lehetett bámulni a bent a krémesüket fogyasztó kedves vásárlókat.


MTI / Kovács Tamás 

A jelenlegi üzemeltető – a céginformáció adatai szerint – az üzlettel azonos címen, a Ferenciek tere 10. szám alá bejegyzett Jégbüfé Vendéglátó és Szolgáltató Kft. A céget 1999-ben a Taverna Szálloda és Étterem Rt. alapította. A jegyzett tőkéje azóta is változatlanul 3 millió forint. A kft. tulajdonosa Tóth Árpádné, míg a társaság képviseletére Varga Anett jogosult.


MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik