Élet-Stílus

Kerekesszék mentette meg a lebénult nyúl életét

bertha(650x433).jpg (Array)
bertha(650x433).jpg (Array)

Az állatorvos legszívesebben altatta volna, de a gazdi kérésének engedve adott az állatnak még egy esélyt.

„Most, hogy a kerekesszéknek köszönhetően Bertha újra szabadon mozoghat, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy egyszer újra lábra álljon majd” – mondta a Daily Mail című brit lapnak a nyúl lelkiismeretes gazdája, Melanie James. A fiatal nő elmondta, óriástermetű kedvencét még néhány hónapos korában fogadta örökbe, és azonnal a szívébe zárta őt.

„Mikor kiderült, hogy „összeomlott” a csípője és, hogy valószínűleg sosem áll lábra, nagyon megijedtem. Emlékszem az állatorvos is azt mondta, azzal tennénk Berthának a legnagyobb szívességet, ha megkímélnénk a további szenvedésektől és elengednénk őt. Csakhogy én erre képtelen voltam” – mondja Melanie, aki a kutyamentőktől vette a kerekesszék ötletét.


Képek forrása: Daily Mail 

„Gondoltam, ha kutyáknál működik, miért ne működhetne nyulaknál is” – meséli, majd elárulja, egy kifejezetten kutyáknak készült kerekesszéket alakíttatott át Bertha méretére. „Az orvos azt mondta, ha a nyuszi mozogni kezd, elképzelhető, hogy megerősödik a hátsó része annyira, hogy újra lábra álljon. Ebben bízom.”

Melanie a brit lap kérdésére elárulta, Bertha szereti a kis kerekeket, leginkább azért, mert a segítségükkel újra mozoghat. „Egyből lehet rajta látni, ha valamit nem akar. Nagyon domináns tud lenni. Szerencsére két nap alatt rájött, hogy a szék tulajdonképpen a segítségére van.”

 

Bertha naponta néhány órát szaladgál a segédeszközzel, majd egy kicsit pihen. „A környezetünkben a többség szerencsére kedves velünk. Biztatnak minket. De mindig van egy-két ember, aki azzal jön, hogy akkor cselekedtem volna helyesen, ha elaltattatom őt. Ezek a megjegyzések mindig nagyon rosszul esnek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik