Élet-Stílus

“Ha ő áll, én futok” – megindító egyezséget kötött az apa beteg fiával

Az egykor túlsúlyos férfi agysérült kisfia kedvéért állt futópadra. Azt mondja, mindaddig edzeni fog, míg fia fel nem gyógyul.

“Ő kómában volt, én kövér voltam” – írta a Reddit nevű közösségi oldalra töltött kép mellé egy amerikai édesapa, Rick Delashmit. A férfi, aki a képen kisfiát és saját magát örökítette meg edzés közben, a fenti mondathoz némi magyarázatot is fűzött: “A 12 éves fiam egy súlyos agysérülés után igyekszik felgyógyulni. Egyezséget kötöttünk: ameddig ő állni tanul, én futni fogok.”

A fotó – és ezzel együtt a megindító gesztus – a feltöltés után futótűzként kezdett terjedni a netezők között. A mai napig több mint 2,7 millióan látták és több tízezren kommentelték. Az apa a Today.com amerikai hírportálnak mesélte el, mennyire meglepte a nagy érdeklődés. Mint mondta, álmában se gondolta volna, hogy a kép ennyire népszerű lesz.

“Csak azért osztottam meg, hogy elújságolhassam, mennyire büszke vagyok a fiamra, aki 8 éve keményen küzd azért, hogy visszakapja az életét.” Rick elmondta, fia, Reece 4 éves volt, mikor egy súlyos autóbaleset következtében fejsérülést szenvedett. “Négy hónapig volt kómában. Sokáig még az se volt biztos, hogy egyáltalán magához tér-e majd” – emlékszik vissza a férfi, aki elmondta azt is, feleségével az utóbbi nyolc évet azzal töltötték, hogy megteremtsenek mindent, ami fiuk felépüléséhez szükséges.


Kép forrása: Reddit

“Még hosszú út áll előttünk, de jó látni, hogy Reece is elszántan küzd” – mondja Rick, aki két évvel ezelőtt döntött úgy, rendhagyó módon ösztönzi fiát a gyógyulásra. “Egyik reggel belenéztem a tükörbe, és rájöttem, hogy változtatnom kell. Rájöttem, hogy itt élek, egy fedél alatt a világ egyik legkeményebb és legelszántabb kis harcosával, akiről példát vehetek. Másnap egyezséget kötöttünk: ha ő edz, én is edzek.”

Azóta elválaszthatatlanok, a közös edzések pedig a napjaik szerves részét képezik. Mikor Reece egy merevítő segítségével állni tanul, apja a futópadon rója a kilométereket. “Sokat segít neki, hogy nincs egyedül, és nyugodtan mondhatom, hogy nekem is. Én eddig 31 kilótól szabadultam meg, a fiam pedig képes rá, hogy másfél óárn keresztül álljon, ami nagyszerű eredmény.”

Rick a Todaynak elmondta, legnagyobb vágya, hogy fia egyszer segítség nélkül mehessen majd iskolába a barátaival. “Tudom, hogy addig még nekem is sokat kell futnom, de nem adom fel a reményt” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik